fbpx

Petković otvorio novi pogon fabrike „Jumkos“ u Zubinom Potoku

Петар Петковић у фабрици "Јумкос" Фото: Канцеларија за КиМ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji povodom Vidovdana boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu, otvorio je danas novi pogon fabrike „Jumkos“ u Zubinom Potoku, a potom obišao i centralu i radni pogon fabrike.

U otvaranje i pokretanje proizvodnje pogona u naselju Brnjak Kancelarija za Kosovo i Metohiju investirala je 69 miliona dinara, a posao će dobiti još 24 žene iz opštine Zubin Potok, dok je u kompletnu fabriku država investirala 110 miliona dinara, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Petković je sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem obišao i centralu fabrike i radni pogon u kom je uposleno 55 žena.

Nakon obilaska, Petković je istakao da je otvaranje novih radnih mesta prioritet Kancelarije za KiM.

“Ovde smo jednim fantastičnim povodom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da se kroz plate tih žena u Zubinom Potoku izdržava 79 porodica.Ovo je važna i značajna investicija Republike Srbije. Ukupno smo za ovaj pogon u Zubinom Potoku, ali i Brnjaku izdvojili 110 miliona dinara i činićemo sve što možemo i ubuduće kako bismo obezbedili dodatnu proizvodnju, samim tim i veći broj radnih mesta. Malopre smo čuli od predstavnika opštine da i pored ovih radnih mesta ima još prostora za 30 žena koje mogu da se zaposle. To vam govori da se ovde radi punom parom, da se ima i te kako proizvodnje, da ćemo kada se radi o proizvodnji tekstila jačati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju  i Vlada Republike Srbije investicijama, ulaganjima u nova radna mesta pre svega pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na KiM i zaustavljanje odliva, pogotovo mladog stanovništva. Samim tim jačamo ovu opštinu i ostanak našeg naroda na KiM”, istakao je Petković.

On je naveo da u Zubinom Potoku imamo još jednu značajnu veliku fabriku – Simpo.

“Za godinu dana preko 350 garnitura nameštaja je ovde proizvedeno. Tamo u Simpu radi 78 ljudi. To je značajna i važna fabrika sa investicijom Vlade Srbije je od 150 miliona dinara. Tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo, da se borimo za naš Zubin Potok, za ostale opštine, ne samo na severu KiM, već svuda gde živi naš narod na Kosovu i Metohiji”, poručio je Petković.

Predsednik Privremenog organa Srđan Vulović zahvalio je direktoru Petkoviću, Kancelariji za KiM, Vladi Srbije na podršci i značajnom ulaganju u ovu opštinu.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: