fbpx

Lajčak: Ne smemo da dozvolimo da dođe do neke krize

Мирослав Лајчак Фото: Принтскрин зум конференција

Specijalni prestavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u Beogradu da je nova situacija u odnosima Beograda i Prištine promenila i planove njegove posete, prenose Večernje Novosti.

Lajčak nije želeo da komentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Priština planira novu „Oluju“ na severu Kosova.

“Imali smo jedan vrlo ozbiljan razgovor sinoć o situaciji i naravno potrebno je da tražimo rešenja putem dijaloga, a ne konfrontacijom”, rekao je Lajčak novinarima.

Kaže da sada postoji nova situacija, koja mu je promenila i planove i teme.

“ Ja sam došao u region da pripremam sledeći sastanak lidera i da govorimo o napretku i normalizaciji odnosa, sada treba da rešavamo ovu situaciju. Ne smemo da dozvolimo da dođe do neke krize”, naveo je Lakčak.

Lajčak se sastaje sa predstavnicima opozicije u zgradi Delegacije EU na koji su, kako se navodi, pozvani Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, koalicija „Moramo“, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se juče povodom novih odluka Prištine da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova „KM“, „GL“, „PR“, „UR“ i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana.

Izvor: Večernje Novosti
%d bloggers like this: