fbpx

Peter Stano: Kosovo ima pravo da ukine KM tablice, ali postepeno; Petković: Izjava Petera Stana apsolutno netačna i licemerna

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je za Tanjug da je Brisel ranije ove nedelje ”bio obavešten, ali ne i konsultovan” o planovima kosovskih institucija koje se odnose na registarske tablice i slobodu kretanja na teritoriji Kosova, a o čemu je sinoć specijaln predstavnik Miroslav Lajčak razgovaro i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

”Prema sporazumima iz dijaloga o slobodi kretanja iz 2011. i 2016. godine, Kosovo ima pravo da postepeno ukine KM tablice (koje izdaje Srbija). Sporazumi su jasni da se na Kosovu koriste samo tablice koje izdaje Kosovo”, naveo je Stano u pisanoj izjavi za Tanjug.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je portparol EU Peter Stano, „očigledno ne čitajući sporazume“ rekao da Priština ima pravo da ukida KM tablice, ali je to, prema njegovim rečima, apsolutno netačno, i u najmanju ruku licemerno.

„Kada kažete da je sada lopta u dvorištu Prištine po pitanju registarskih tablica, vi ste na neki način podržali tu odluku Prištine, a vidimo da je to juče najotvorenije uradio i Stano, koji potpuno neverovatno, očigledno ne čitajući sporazume koje smo postigli, rekao da Priština ima pravo da ukida KM tablice. To je apsolutno netačno, a u najmanju ruku licemerno“, rekao je Petković za TV Pink.

Izvor: Tanjug, TV Pink

 

 

 

%d bloggers like this: