fbpx

Krizni štab OG: Broj inficiranih raste; Pojačajte mere opreza

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Za nepunih 10 dana na teritoriji opštine Gračanica registrovano je devet pozitivnih osoba na korona virus. Krizni štab apeluje na meštane da pojačaju mere prevencije u zaštiti od virusa, posebno kada je reč o povratku sa godišnjih odmora.

Prema podacima Kriznog štaba od 26. juna virus COVID-19 testiranjem je potvrđen kod devet osoba, od oko 50 uzetih uzoraka, dok na bolničkom lečenju trenutno nema hospitalizovanih pošto su dve osobe otpuštene kućama nakon izlečenja.

Podaci Kriznog štaba prikupljeni od zdravstvenih isntitucija pokazatelj su da je poslednjih nedelja došlo do pogoršanja epidemiološke situacije te se stoga građani pozivaju na oprez i poštovanje preporučenih anti-kovid mera.

„Iako je epidemiološka sitacija za sada stabilna podaci o broju obolelih ukazuju na trend pogoršanja. Pozivamo naše građane da u narednim danima i nedeljama pojačaju mere prevencije u zaštiti od Kovida 19 a poseban oprez savetujemo onima koji odlaze na godišnje odmore van naše opštine kako bi epidemiološku situaciju održali stabilnom bez težih posledica po zdravlje ljudi i zdravstveni sistem“, navodi Krizni štab u obaveštenju za javnost.

Krizni štab podseća da jednostavne higijenske mere mogu pomoći da zaštitite zdravlje svoje porodice i svih oko vas uključujući i smanjene društvene aktivnosti, izbegavanje većih okupljanja i održavanje distance.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: