fbpx

Stojković obišla novoizgrađeni trg u Velikoj Hoči

Фото: Канцеларија за КиМ

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković, obišla je danas u Velikoj Hoči novoizgrađeni trg u ovom mestu.

Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je za ovaj projekat opredelila sredstva, meštani Velike Hoče dobili su novo moderno zdanje koje će biti centar okupljanja naroda, ali i unaprediti turističku ponudu ovog kraja.

Novi trg na kome su postavljene uređene i popločane staze, klupice, rasveta, dekorativne sadnice i centralni postament, Stojkoivćeva je obišla u pratnji predsednika Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandra Micića i nekolicine meštana, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Ona je prilikom obilaska istakla zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i podsetila da se njime realizuje nedavno obećanje direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

„Pre nešto više od mesec dana, prilikom posete Velikoj Hoči, direktor Kancelarije  Petar Petković obećao je izgradnju ovog gradskog trga na kom danas stojimo i koji je izgrađen na zahtev meštana. On je završen u rekordnom roku i veoma smo ponosni na ovaj projekat. Novi trg sada krasi našu Veliku Hoču, daje jedan novi ambijent ovoj sredini i pokazuje našu posvećenost i volju da ulažemo i gradimo budućnost u ovim krajevima“, istakla je Stojkovićeva.

Predsednik Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandar Micić zahvalio je Kancelariji na podršci i pomoći i istakao da novi gradski trg u mnogome znači meštanima ovog kraja.

U nastavku posete Velikoj Hoči Stojkovićeva je obišla i dve porodice kojima je od strane Kancelarije za KiM uručen građevinski materijal za adaptaciju i dogradnju kuća. Porodici Popović materijal će umnogome značiti jer planiraju izgradnju dve sobe.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: