fbpx

Kusari Ljilja: Nemoguće govoriti o kompromisu sa Srbijom; Petković: Priština ne želi dijalog

Дијалог Београд - Приштина

Šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari Ljilja izjavila je za portal Ekonomija onlajn da Kosovo ne treba da pravi nikakve kompromise u odnosu na Srbiju, te da je jedino kompomisno rešenje međusobno priznanje.

„Na Kosovu je nemoguće govoriti o bilo kakvom kompromisu ili davanju bilo čega Srbiji, jer je ta ideja dovela do izuzetno opasnih projekata kao što je razmena teritorija. Sporazum sa Srbijom mora biti zasnovan na vrednostima i principima koje imaju zemlje Evropske unije i mora se završiti međusobnim priznanjem“, rekla je Kusari Ljilja.

Na izjavu šefice poslaničke grupe kosovske vladajuće partije, Mimoze Kusari Ljilje, oglasio se na Tviteru direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, poručivši da kada Kusari Ljilja kaže da je nemoguć dijalog sa Beogradom, to znači da Priština neće dijalog.

„Jedina alternativna dijaloga i kompromisa su tenzije na terenu, to je ono što Aljbin Kurti priželjkuje. Beograd će čuvati mi i stabilnost, uprkos militantnim snovima Prištine“, napisao je Petković.

Ana Marković
%d bloggers like this: