fbpx

Predstava „Ženske istorije“ u Gračanici

Илустрација

Predstava Romskog teatra  „Nedžip Menekše“ iz Prizrena, „Ženske istorije“, biće odigrana u ponedeljak u 19.00 časova, u Domu kulture „Gračanica“.

Predstava „Ženske istorije“ nastala po motivima istinitih događaja je pričao o zlostavljanim ženama o kojima čitamo u novinskim vestima, crnim hronikama, ali o kojima nikada nismo razmišljali i koje nažalost uzimamo zdravo za gotovo. Režiju potpisuje Tansu Kervan.

„Nažalost, sve priče žena ubačene u igru su preuzete iz stvarnog života. Ono što se govori u ovoj predstavi je tužna priča o ženama, o kojima čitamo u novinskim vestima u crnim hronikama, ali o kojima nikada nismo razmišljali i koje nažalost uzimamo zdravo za gotovo. Susret kao poezija… Polusan, pola stvarnosti…. Nekada kao tragična igra a nekada smešna za žene … Baš kao život. Malo tuge, malo smeha… Žene koje nisu govorile dok su bile žive… Šta bi rekle kada bi mogle da progovore kao mrtve“, rekao je reditelj Tansu Kervan.

U predstavi igraju: Gineš Vešal, Melisa Menekše, Ebru Cano, Nazar Menekše, Sonita Beriša, Junejt Kalo, Semir Ćulanji, Benjamin Menekše

Violina: Saber Vešal

Muzički efekti: Ertan Galuš

Milena Maksimović
%d bloggers like this: