fbpx

Svećlja: Milan Radoičić je jedan od vođa kriminalnih grupa na severu Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja izjavio je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa da je Milan Radoičić jedan od vođa kriminalnih grupa na severu Kosova.

Prema njegovim rečima, postoji nekoliko kriminalnih švercerskih grupa protiv kojih se Kosovska policija bori za očuvanje reda i zakona na severu Kosova.

„Milan Radoičić je jedan od čelnika ove strukture. On je sada begunac, prema informacijama koje imamo, nalazi se na teritoriji Srbije, ali je definitivno tražen od strane pravosudnog sistema na Kosovu i u prvom mogućem trenutku biće izveden pred lice pravde“, rekao je Svečlja.

On je dodao da je juče napadnuto pet policajaca koji su želeli da zaustave transportno vozilo koje je bilo namenjeno za šverc.

„Jasno je da su kriminalci na Severu nezadovoljni tamošnjom trenutnom situacijom, jer je nivo vladavine prava u toj oblasti izuzetno porastao, a zna se da više od 20 godina tamo nije bio uspostavljen zakon. Želeći da nastave da krše zakon, bezbednosne strukture Kosova se kontinuirano bore da to spreče“, istakao je Svećlja.

Govoreći o daljem toku istrage, navodi da je cilj da se u potpunosti proširi vladavina prava.

„Jasno je da su napadi koordinisani kako bi se sprečilo proširenje legaliteta institucija Kosova. Kontinuirano istražujemo, svim svojim kapacitetima, o prethodnim napadima. Odeljenje za borbu protiv terorizma vodi istragu i uveren sam da smo na dobrom putu da ne samo identifikujemo njihovu celokupnu strukturu, već i da dokažemo njihove kriminalne aktivnosti“, naglasio je ministar unutrašnjih poslova za Radio Slobodna Evropa.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

 

 

%d bloggers like this: