fbpx

Rakić sa šeficom UNMIK-a: Dijalogom do rešenja, jer mir nema alternativu

Ракић и Зијаде; Фото: Министарство за повратак

Značaj konstruktivnog pristupa u rešavanju mnogih problema koji opterećuju normalno funkcionisanje srpske i ostalih nevećinskih zajednica, kao i neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine i rešavanje otvorenih pitanja koja stoje na putu boljih odnosa između srpskog i albanskog naroda su teme o kojima je danas, ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić razgovarao sa šeficom Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) Karolin Zijade, saopštilo je Ministarstvo za povratak i zajednice.

”Živimo u jako izazovnom vremenu u kome svi moramo da pokažemo maksimalnu ozbiljnost kako bi uticali na pre svega nestabilnu bezbednosnu situaciju i izbegli sve ono što može dodatno da je ugrozi. Mi ulažemo maksimalne napore da sve nesuglasice rešimo na način da obe strane budu zadovoljne i za tako nešto nam je potrebno razumevanje svih relevantnih faktora”, rekao je Rakić šefici UNMIK-a.

Rakić je naglasio da trajni mir nema alternativu i da se na tome mora insistirati i raditi konstantno.

“Mi imamo učestale incidente i napade na Srbe, ugroženost njihove imovine i objekata Srpske pravoslavne crkve, što pokazuje u kolikoj je ona meri ugrožena”, zaključio je Rakić.

Ana Marković
%d bloggers like this: