fbpx

Srpska lista: Kurti je jedini koji ugrožava mir na KiM

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Svojim jednostranim potezima Aljbin Kurti nastoji da maltretiranjem golorukog srpskog naroda stiče jeftine političke poene, i na taj način je jedini koji najdirektnije ugrožava mir na ovim prostorima, svestan da nije u stanju da unapredi život Albanaca, niti ispuni ijedno obećanje koje je dao u kampanji“, saopšteno je iz Srpske liste posle današnjih izjava kosovskog premijera.

Za razliku od Aljbina Kurtija koji po svaku cenu želi haos i maltretira Srbe, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, zajedno sa Srpskom listom je tu da sačuva srpski narod od nasrtaja iz Prištine, jer nam je mir preko potreban u ovim kriznim vremenima. Treba naglasiti da je primera za Kurtijeve zle namere nebrojeno. Serija  incidenata i primera institucionalnog nasilja koje obiluje zloupotrebom ovlašćenja, prekomernom, nesrazmernom i neiznuđenom primenom brutalne sile  nad golorukim građanima, Srbima, koje pripadnici kosovskih specijalnih jedinica kako na severu tako i na jugu sprovode nedeljama unazad su najbolji dokaz da Kurti želi da stvori takve uslove kako bi Srbi napustili svoja vekovna ognjišta“, navodi se u saopštenju i dodaje da na putu za „ostvarenje Kurtijevog plana potpredsednik Radoičić i Srpska lista koja pod jedan barjak okuplja sve Srbe. Zato ne čudi namera da se najbolji među nama proteraju lažnim optužbama kako bi se Srbi obezglavili, a Kurti nesmetano okupirao sever“.  

Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu da ne ćuti na ugrožavanje mira, i da nadležne međunarodne snage koje su odgovorne za mir i bezbednost spreče Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima“, zaključuje se u saopštenju.

%d bloggers like this: