fbpx

Kurti: Ne postoji mogućnost destabilizacije

Аљбин Курти; Фото: В. Ћуп

„Nema mesta napetosti, nema mogućnosti za destabilizaciju, jer se radi nešto legitimno“, izjavio je kosovski premijer Aljbin Kurti na konferenciji za medije, a nakon odluke da od sutra počinje reciprocitet kada su u pitanju srpska dokumenta i preregistracija vozila.

U ponedeljak stupa na snagu odluka kosovske vlade o reciprocitetu, odnosno, počinje izdavanje deklaracionog lista za sve one koji poseduju lične karte izdate od strane Republike Srbije, a koji ulaze na Kosovo i proces prereistracije automobila sa oznakama gradova RS na Kosovu u „RKS“.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da ne postoji mogućnost destabilizacije zbog odluke o reciprocitetu sa Srbijom. Kurti je rekao da se ne radi ništa nelegitimno da bi se govorilo o nasilju ili tenzijama.

„Na političkoj sceni ima mnogo političara i zvaničnika koji su lideri straha i zastrašivanja. Mir, demokratija, pravna država nemaju alternativu, pa želim, verujem i radim da sutra sve prođe bez problema. Nema mesta napetosti, nema mogućnosti za destabilizaciju, jer se radi nešto legitimno, legalno. Oni koji govore o nasilju, blokadama, destabilizaciji i tenzijama govore o sebi, a ne o nama”, rekao je Kurti.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: