fbpx

Rakić sa Hovenijerom: Jednostrani potezi ne mogu da reše problem

Фото: МЗЗП

Opšta politička i bezbednosna situacija, sa posebnim akcentom na najnovija dešavanja kada je u pitanju sever Kosova, bile su glavne teme sastanka održanog danas između ministra za zajednice i povratak i predsednika Srpske liste, Gorana Rakića i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Džefri M. Hovenijera.

Ministar Rakić je ambasadoru Hovenijeru preneo da srpski narod na Kosovu neće trpeti nikakve pritiske kada je u pitanju ostvarivanje osnovnih prava i da sva dešavanja i celokupna kriza koja se dogodila prethodnih dana, može se rešavati isključivo razgovorom uz potpuno poštovanje osnovih potreba, kada je u pitanju normalno funkcionisanje Srba.

”Umesto da danas imamo formiranu Zajednicu srpskih opština, koja je sporazumom iz Brisela trebalo da se formira još pre devet godina, i da se preko njenih mehanizama rešavaju problemi koje imamo, mi i dalje tražimo njeno formiranje, što je nedopustivo”, rekao je Rakić, i dodao:

„Bićemo konstruktivan partner u donošenju dobrih odluka za narode na Kosovu i u cilju boljeg položaja svih zajednica ali i žestok protivnik svega onoga što može da ugrozi položaj koji imamo, a koji danas nije ni malo zavidan“, istakao je predsednik Srpske liste i ministar Rakić.

Na kraju sastanka je ministar Goran Rakić, naglasio da jedino iskrenom voljom svih strana može se prevazići kriza koja danas postoji i da „jednostrani potezi nikako ne mogu dovesti do rešenja problema, koji su danas veoma veliki“.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: