fbpx

Srpska lista osuđuje ugožavanje bezbednosti i poziva građane da ne nasedaju na provokacije prištinskih vlasti

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Srpska lista osuđuje svaki vid ugrožavanja bezbednosti bez obzira sa koje strane dolazi, i poziva građane da ne nasedaju na provokacije Dželjalja Svečlje i vlasti iz Prištine koji nastoje da naš narod na severu predstave kao negativce, i sebi stvore alibi za nasilne upade i maltretiranje srpskog naroda, od Štrpca do severa Kosova i Metohije“, saopštila je Srpska lista, povodom današnjeg saopštenja Kosovske policije da je na njih pucano na jezeru Gazivode.

U saopštenju se navodi da u srpskim sredinama nema tenzija i sukoba, a Srbi sa Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima i ostalima žive u miru, ali to ne odgovara Prištini koja skoro svakodnevno u čisto srpske sredine šalje albanske specijalce naoružane do zuba koji onda maltretiraju građane, i stvaraju haos u kome stradaju i nedužni poput Srećka Sofronijevića.

„Poštovani građani, razumejući sve što nam se dešava nedeljama unazad, mi moramo da sačuvamo mir i prisebnost, kako bi opstali i ostali na ovim prostorima i zato vas pozivamo  na uzdržanost. Mi smo svoji ma svome, i tako će ostati“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Ana Marković
%d bloggers like this: