fbpx

Ambasador SAD-a Džefri Hovenijer posetio opštinu Štrpce

Џефри Ховенијер и Далибор Јевтић Фото: Општина Штрпце

Ekonomski razvoj, turistički potencijali, ali pre svega opšta političko-bezbednosna situacija u opštini Štrpce i na Kosovu bile su teme današnje posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Džefrija Hovenijera opštini Štrpce tokom koje mu je domaćin bio predsednik opštine Dalibor Jevtić sa svojim saradnicima, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

U razgovoru dvojice zvaničnika dominirala je tema opšte bezbednosne i političke situacije u Štrpcu i na Kosovu.

Jevtić je svog sagovornika upoznao sa svim izazovima sa kojima se Opština ali i građani Štrpca suočavaju.

Kako je saopšteno iz Opštine Štrpce, naglašeno je da je odnos centralnih institucija prema lokalnoj samoupravi jako loš i da pored tog negativnog odnosa postoji i određeni stepen institucionalnog pritiska na građane i njihove političke predstavnike.

Jevtić je i ovom prilikom naglasio da je interes njega kao predsednika, ali i svih građana, mir.

„Na sastanku je razgovarano i na temu razvoja ekonomije i turizma i tom prilikom predsednik Jevtić je svog sagovornika upoznao sa razvojnim planovima opštine Štrpce i kao najvažniju stavku istakao mogućnost da Opština Štrpce preuzme rukovođenje Ski centrom Brezovica i na taj način konačno pokrenu veća ulaganja u Ski centar kroz javno-privatno partnerstvo i uz punu posvećenost lokalne samouprave“, navodi se u saopštenju.

Ambasador Hovenijer je zajedno sa predsednikom Jevtićem, posetio porodično preduzeće „Šar beri“ porodice Stojčetović, gde su se upoznali sa kapacitetima prikupljanja maline, ali i prerade ovog i drugog bobičastog voća.

Malina, koja se gaji na teritoriji opštine Štrpce, je visokog kvaliteta i kao takva svima onima koji je uzgajaju omogućava značajan priliv novca što u pozitivnom smislu ima uticaj na ekonomiju opštine Štrpce.

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: