fbpx

Velika Hoča: Obijene dve prodavnice

Фото: Канцеларија за КиМ

Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene su u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kancelarija za KiM podseća da su se ove dve prodavnice našle na meti pljačkaša i krajem juna, ali kako navode, ni tada kao ni sada Kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni.

„Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika“, dodaje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Foto: Kancelarija za KiM

Ističe se da ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u Velikoj Hoči, a nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod na KiM, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira, ni pravde.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli“, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: