fbpx

Vučić: Priština je ta koja hoće da napadne sever Kosova

Александар Вучић, фото ГрачаницаОнлајн

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Priština koristi situaciju u Ukrajini da bi vodila kampanju protiv Srbije i da su laži da Srbija želi da napadne bilo koga, već upravo suprotno “ Priština je ta koja hoće da napadne sever Kosova i Metohije i priprema likvidaciju naših ljudi pod plaštom borbe protiv kriminala”, zbog čega ih je upozorio da to nikako ne čine.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da Beograd vodi agresivnu politiku uz optužbe da Beograd može da izazove sukob Vučić je rekao da je to pomalo i smešno, jer već 170 dana slušamo slične laži, dodajući da je „na hiljade i hiljade“ laži objavljeno u svetskim medijima, kako Srbija negde nekoga napada.

Predsednik je na pitanja novinara šta očekuje od Prištine ponovio da je skeptik po pitanju susreta u Briselu ali da se nada da će srpska delegacija uspeti nešto de uradi.

„I ja, kao i Gabrijel Eskobar, polažem nade u miroljubivo i racionalno rešenje, ali ne zato što postoji takva volja u Prištini, već zato što se nadam da će ih njihovi ilegalni roditelji naterati na to“, rekao je Vučić

Predsednik Srbije najavio je da će 17. i 18. avgusta boraviti u Briselu, gde će ragovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i učetvovati u dijalogu sa Prištinom, te poručio Kvinti i prištinskim vlastima da ne treba da sanjaju niti pokušavaju da Srbiju nateraju da se odrekne svojih prava, da radi na uništavanju sporazuma koji su potpisani.

Predsednik je poručio da je skeptičan da u Briselu u dijalogu može doći do rezultata, da tamo ide u dobroj verio i da želi da razgovaramo o svemu, ali da nas „naterate da se odreknemo svojih prava, da radimo na uništavanju sporazuma koji smo potpisali nemojte da pokušavate i sanjate“, apostrofirajući da je pitanje ZSO već ispregovarano i da ga ne interesuje ustav Kosova.

Izvor: Tanjug
%d bloggers like this: