fbpx

Filmsko leto u Gračanici od 17. do 19. avgusta

Филмско лето; Фото: Дом културе "Грачаница"

Dom kulture “Gračanica” organizuje od 17. do 19. avgusta Filmsko leto na kome će se prikazivati filmovi na otvorenom. Cena ulaznice je 250 dinara.

Kako se navodi u saopštenju gračaničkog Doma kulture gledanje filmova pod vedrim nebom spada u omiljene događaje u životima svih filmofila, ali i svih drugih kojima je jednostavno dosta sobe i malog ekrana.

“Gledati film pod zvezdama, dobiti omiljeno piće i prateće grickalice, uz društvo je ne samo neponovljiv, nego događaj, koji se jednostavno mora doživeti”, navodi se u saopštenju.

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade koje podrazumeva prikazivanje filmova na otvorenom. Publika će od 17. do 19. avgusta  imati priliku da iz lejzi beg fotelja pogleda neka novija filmska ostvarenja kako iz domaće, tako i strane kinematografije. Cilj projekta je da se srpskoj omladini promoviše film i da se na taj način pojača kulturna scena Kosova i Metohije.

Na repertoaru su sledeći filmovi:

  1. avgust – 20:00   „Moje slatko čudovište“

21:30   „Planina smrti“

  1. avgust – 20:00  „Leto kada sam naučila da letim“

21:30  „Bilo jednom u Srbiji“

  1. avgust – 20:00  „Čarolija meseca“

21:30  „Bergmanovo ostrvo“.

Navodi se da je broj lejzi beg fotelja ograničen, a da će za sve ljubitelje filma biti priređen koktel.

Gosti Filmskog leta 18. 8. biće deca i mladi iz Velike Hoče i Goraždevca, za koje je Dom kulture obezbedio prevoz i besplatne karte.

Pokrovitelj Filmskog leta za mlade je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ana Marković
%d bloggers like this: