fbpx

Jarinje: Postavljena osmatračnica, podižu se betonski zidovi

Осматрачница постављена на Јарињу Фото: Грачаница онлајн

Samo tri dana pre nastavka dijaloga u Briselu između srpskog predsednika Aleksandra Vučića i prištinskog premijera Aljbina Kurtija, na Kosovu i Metohiji ne prestaju provokacije. Od noćas se u blizini administrativog prelaza Jarinje postavljaju osmatračnice, ukopavaju cisterne sa gorivom, podižu betonski zaštitni zidovi.

Na otprilike kilomtera i po do samog prelaza Jarinje, sa kosovske strane, Kosovska policija podiže zaštitne betonske zidove kraj puta.

Iznad puta se nalazi osmatračnica gde je ekipa Gračanice onlajn primetila ljude, a pored samog puta gde se odvijaju radovi se nalaze pripadnici takozvane pogranične policije i dva vozila specijalne policije Kosova sa oko desetak pripadnika.

Kada je naša ekipa pokušala da usnimi osmatračnicu i radove, zaustavila nas je policija i jedna policajka nam je na srpskom jeziku rekla da je snimanje zabranjeno dok se odvijaju radovi, i da se ne smeju snimati lica ljudi, te da su u pitanju “redovne aktivnosti pogranične policije”.

Prema informacijama koje imamo, nedaleko odavde se radi i ukopavanje cisterni sa gorivom.

Građani koji ovuda svakodnevno prolaze su uznemireni, zabrinjava i to što na javnom prostoru, na magistralnom putu nije dozvoljeno snimanje. Pretpostavka je da su ovo prireme za početak jednostranih mera Kurtijevog takozvanog reciprociteta od 1. septembra.

Ana Marković
%d bloggers like this: