fbpx

Zahvaljujući Fondaciji „Dajana Paunović“ porodice sa KiM prvi put odlaze na more

Фото: В.Ћуп, Грачаница онлајн

Socijalno ugrožene porodice iz različitih krajeva Kosova i Metohije, prvi put će, zahvaljujući Fondaciji „Dajana Paunović“, otići na more. “Želimo da vodimo računa o našem narodu gde god da on živi”, poručila je direktorka Fondacije Dajana Paunović.

Za tri porodice, iz Kosovske Mitrovice, Štrpca i Gračanice ovo će biti jedinstveni događaj, jer će prvi put boraviti na crnogorskom primorju.

“Imam trinaest godina i prvi put idem na more. Jako sam srećna zbog toga, jer nikada nisam išla na more, a stalno sam slušala priče nekih drugih ljudi kako su posetili more, i ja sam htela da idem, ali moji roditelji nisu imali dovoljno para ili sredstava da me odvedu, ali ova divna osoba Dajana, nam je to omogućila”, kroz suze priča Helena Rajković iz Gornje Guštrice.

Porodica Simanović iz Štrpca, takođe će prvi put boraviti na moru sedam dana.

“Puno nam znači ovo, deca nam nikada nisu bila na more. Hvala puno gospođi Dajani, evo i emocija, što su nam omogućili to. Presrećna sam”, rekla je Radica Simanović.

Foto: V.Ćup, Gračanica onlajn

Direktorka Fondacije “Dajana Paunović”, sa svojim saradnicima, posetila je opštinu Gračanica i tom prilikom istakla da je ovo samo početak saradnje sa ovom lokalnom samoupravom, ali i svim ostalim sa većinski srpskim stanovništvom.

“Teška su vremena, znamo šta se sve dešava ovde na Kosovu i Metohiji, ali eto ja sam im poželela srećan put, da uživaju sedam dana. To je, mogu slobodno da kažem, poklon Fondacije, da zaborave na sve probleme, te probleme da ostave nama tih sedam dana i da uživaju”, istakla je Paunovićeva.

Foto: V.Ćup, Gračanica onlajn

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić zahvalila se gošći iz Beograda u ime opštine, ali i u ime porodica.

„Verujem da ćemo saradnju sa Fondacijom unapređivati i da ćemo naredne godine imati sličnih akcija ne samo na polju pomoći socijalno ugroženim porodicama već i na osnaživanju žena, mladih i sportista“, kazala je Šubarić.

Paunovićeva je napomenula da će se Fondacija truditi da bude prisutna svuda gde ima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Da li je naš narod u matici ili rasejanju, naša je dužnost, i želimo da vodimo računa o našem narodu, gde god da on živi. Mi se trudimo koliko možemo, a verujte mi toliko vremena izdvajamo kada je naš narod u pitanju i njihov kvalitet života, da smo poslednjih dana spavali po tri-četiri sata spremajući mnoge afirmativne aktivnosti kada je naše stanovništvo u pitanju”.

Fondacija “Dajana Paunović”, prema rečima direktorke, stavlja akcenat na mlade ljude, porodice, samohrane majke, kao i na ugrožene grupe žena.

Milena Maksimović