fbpx

Rakić: Ako se ne dođe do rešenja, Srbi će napustiti sve kosovske institucije

Српска листа; Фото: ТВ Мост

Predsednik Srpske liste Goran Rakić održao je u sedištu svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici konferenciju za novinare, na kojoj je obavestio javnost o razgovoru koji su Srbi sa Kosova i Metohije imali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi TV Most. Naš protal nije dobio poziv za ovu konferenciju.

Rakić je rekao da je taj sastanak bio otvoren i konstruktivan i da ih je Vučić detaljno informisao o sastancima u Briselu sa predstavnicima međunarodne zajednice, kao i sa Aljbinom Kurtijem.

„U ovom teškom trenutku, kada Priština čini sve da jednostranim potezima oteža život našem narodu i najdirektnije ugrožava mir, naš predsednik čini sve da dođe do kompromisa i da se sačuva mir, pre svega, i da se sačuva naš narod da ostane na svojim vekovnim ognjištima“, istakao je Rakić.

On je dodao da su predsedniku Srbije preneli svoje stavove.

„Prvi stav je da on ima našu punu podršku i da u narednih deset dana pronađe kompromisno rešenje koje ćemo podržati. Od predsednika smo tražili jasne i čvrste garancije da neće dozvoliti progon i pogrom našeg naroda“, naglasio je on i dodao:

„Predsedniku smo poručili da smo se do sada više puta, na njegovo insistiranje, nastavljali da se institucijalno borimo za prava našeg naroda. Ako se ne dođe do rešenja, mi ćemo početi sa napuštanjem svih institucija, prvo mi političari, a posle svi redom, tužioci, sudije, policija… Na taj način će doći do totalne razgradnje Briselskog sporazuma“, zaključio je predsednik Srpske liste.

Na sastanku predstavnika Srba sa Kosova i Metohije i predsednika Vučića u palati „Srbija“ prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Izvor: TV Most

 

%d bloggers like this: