fbpx

Kurti: Pozvao sam lidere opozicije na sastanak; Opozicija: Nismo dobili zvaničan poziv

Аљбин Курти; Фото: В. Ћуп

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je juče tokom sastanka Generalnog saveta Pokreta Samoopredeljenje da je pozvao lidere opozicionih partija kako bi ih informisao o poslednjoj rundi dijaloga u Briselu. Iz opozicije navode da taj poziv nisu dobili, prenose danas mediji na albanskom.

“Zalažemo se za principijelan dijalog i transparentan proces, zbog toga smo pozvali trojicu opozicionih lidera da ih informišemo o poslednjem sastanku koji smo imali u Briselu i izazovima sa kojima se naša zemlja suočava”, rekao je Kurti.

Portparol kosovske vlade, Perparim Kreiziu, potvrdio je danas prištinskim medijima da su pozivi poslati.

„Juče su pozivi poslati elektronskim putem, a danas će biti poslati i fizički. Sastanak će se održati sutra, u utorak”, rekao je Kreiziu.

Juče su mediji objavili da su lideri Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova i Alijanse za budućnost Kosova objavili da zvaničan poziv nisu dobili, te da su za ovaj sastanak saznali putem medija.

“Kada budemo dobili zvaničan poziv, razmotrićemo svoje učešće”, kazao je portparol Alijanse za budućnost Kosova Ljuljezim Bljaka.

Ana Marković

 

 

%d bloggers like this: