fbpx

Petković: Sever KiM pripada srpskom narodu, a ne Kurtiju i Svečlji

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Priština izgradnjom nelegalnih baza ROSU na severu Kosova, demontira Briselski sporazum i nezakonito preuzima nadležnost KFOR-a koji jedini ima pravo da bude prisutan u zelenoj zoni“, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je time jasno da Priština zapravo ne želi dogovore, već sukobe i tenzije.

“Takozvani ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja koji je hrabar samo na Tviteru i kada ga prati naoružana jedinica specijalaca ROSU pokušava sebe, doduše bezuspešno, da ubedi kako ima nekakva prava na severu pokrajine”, istakao je Petković.

On je dodao da dok je Svečlja naučio da ima gazdu i da bespogovorno sluša naloge, Aleksandar Vučić oduvek je slušao samo svoj narod i branio interese Srba sa KiM i to će nastaviti da radi ne obazirući se koliku ličnu žrtvu mora da položi.

“Za razliku od Svečlje, koji ni sebe ne može sa ubedi u to što piše, a kamoli tek albansku javnost, reči predsesnika Aleksandra Vučića imaju težinu i dobro se čuju tamo gde su upućene. Zato se Svečlja uzalud hrabri i dopisuje, jer njegove poruke služe samo za unutrašnju političku upotrebu. Ali jedno je sigurno, sever KiM pripada srpskom narodu, a ne Kurtiju i Svečlji”, zaključio je Petković.

Ana Marković
%d bloggers like this: