fbpx

„Gračaničke večeri“ ponovo oduševile publiku

Манифестација "Грачаничке вечери" Фото: М. Максимовић

Drugo veče tradicionalne manifestacije kulturno-zabavnog karaktera „Gračaničke večeri“ održano je sinoć u sali Doma kulture „Gračanica“. Više od 350 ljudi uživalo je u dobroj zabavi, a organizatori se nadaju da će ovu tradiciju, koju su meštani započeli još 1977. godine, nastaviti buduće generacije.

Puna sala Doma kulture dokaz je da su nakon devet godina pauze meštani Gračanice jedva dočekali „Gračaničke večeri“. Humor, pesma, igre i takmičenja uspeli su da ožive manifestaciju koja ima tradiciju dugu tri decenije.

Foto: M. Maksimović

„Vidi se da Gračanica ima svoju dušu, da Gračanica želi zabavu, pesmu, druženje. Tako da, pilot projekat koji smo spremali posle devet godina, skoro deset je uspešno realizovan“, kazao je jedan od organizatora manifestacije Dejan Božidarević.

Tradicionalno se na manifestaciji bira i „Prvi glas Gračanice“, pa su od četvoro kandidata mesto u finale izborili dvoje.

„Prezadovoljna sam što sam prošla u finale, malo sam imala tremu, ali sve je to prošlo i zadovoljna sam“, rekla je Helena Inić iz Ajvalije.

Foto: M. Maksimović

A znanje iz opšteg obrazovanja odmeravali su „Džim tim“ i „Dekadenti“.

„Drago nam je što smo na kraju uspeli da pobedimo protivnički tim, iako su i oni bili jako izazovni protivnici. Pitanja nisu bila puno teška, snašli smo se u odgovaranju, svako je znao poneko pitanje i samim dogovoranjem i timskim radom smo uspeli da odgovorimo na sva pitanja“, rekao je Petar Božidarević.

Foto: M. Maksimović

Dok je publika uživala, tročlani žiri je imao zadatak da odabere najbolje.

„Stvarno nije bilo uopšte lako odabrati od četvoro kandidata ko će proći. Svi su zaslužili da prođu dalje, ali smo ipak morali da odlučimo da samo dva kandidata prođu, jer u odnosu na prošlo veče isto su prošla dva kandidata, ali stvarno je bilo preteško. Nadam se da smo ispunili želju publike, da smo ispratili njihovu reakciju i da se slažu sa našim mišljenjem i time kako smo odabrali kandidate“, istakla je članica žirija ispred Opštine Gračanica Aleksandar Đekić.

Ovog meseca su već dva puta, od planirana tri, održane „Gračaničke večeri“, a organizatori ne isključuju mogućnost da sa ovom manifestacijom i nastavi.

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: