fbpx

Srpska lista: Gradonačelnici četiri opštine na Severu nisu odobrili upad KBS-a u Zubin Potok

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

“Nelegalni upad pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova na teritoriju opštine Zubin Potok je grubo kršenje sporazuma iz 2013. godine čiji je garant NATO, a kojim se garantuje da nikakve naoružane formacije Prištine ne mogu upadati u srpske opštine na severu bez odobrenja gradonačelnika ovih opština i komandanta KFOR”, saopštila je Srpska lista.

Srpska lista odgovorno tvrdi da gradonačelnici četiri opštine na severu KiM nisu odobrili ovo brutalno kršenje sporazuma i ugrožavanje mira na ovim prostorima, te zahtevaju hitnu i odlučnu reakciju komande KFOR na ovu provokaciju.

“U trenutku kada Priština nastoji da militarizacijom severa i zveckanjem oružjem okupira opštine na severu, ovakvi incidenti su nedopustivi i zahtevaju reakciju svih koji su odgovorni za sigurno i bezbedno okruženje svih građana, a pre svega KFOR, EULEKS i UNMIK”, navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da očigledno Aljbin Kurti u trenutku kada njegov plan o registraciji ne prolazi među Srbima, pokušava da zastraši mirne i čestite srpske građane u opštinama na severu i podizanjem tenzija skrene pažnju javnosti sa gorućih problema koji se gomilaju u Prištini.

“Još jednom pozivamo nadležne da preventivmo deluju, a Kurtija upozore da se ovakvo ponašanje neće tolerisati. Neodgovorno ponašanje u ovim trenucima zarad sticanja jeftinih političkih poena je odlika nesposobnih političara i manipulatora kakvi se trenutno nalaze na čelu institucija u Prištini”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Ana Marković
%d bloggers like this: