fbpx

Foto konkurs „Najlepša fotografija opštine Gračanice“

Turistička organizacija Gračanice organizuje drugi nagradni foto konkurs pod nazivom „Najlepša fotografija opštine Gračanice“. Teme fotografija su kulturno-istorijski spomenici, prirodne lepote, verski objekti, lokaliteti, običaji, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, tradicionalna hrana, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost naše opštine.

Cilj foto konkursa je da promoviše kulturno i turističko blago opštine Gračanice. Turistička organizacija Gračanice poziva sve ljubitelje fotografije da kroz svoje objektive zabeleže omiljena mesta, manifestacije,  kulturno-istorijske spomenike, pejzaže i lokalitete u Gračanici, a oni će se potruditi da najlepše fotografije dopru do što većeg broja ljudi.

Uslovi učešća na konkursu:

  • Fotografije moraju biti napravljene isključivo na teritoriji opštine Gračanice,
  • Učesnik mora biti autor ili nosilac autorskih prava za fotografije koje prijavljuje i nije dozvoljeno dodavanje logotipa, vodenog žiga i sličnih oznaka na fotografijama,
  • Fotografije mogu biti snimljene foto-aparatom ili mobilnim telefonom,
  • Autori mogu da konkurišu slanjem do dve crno-bele ili kolor fotografija u digitalnom obliku.
  • Učešće na foto konursu je besplatno i dobrovoljno.

Kontakt podatke (ime i prezime, adresa, broj telefona), kao i fotografije treba dostaviti elektronskim putem na adresu: konkurs.tog@gmail.com. Krajnji rok za dostavu fotografija je 20. oktobar 2022. godine. Fotografije poslate posle roka neće biti razmatrane. Za dodatne informacije kandidati mogu pozvati na broj telefona: 038/748-267 ili se mogu obratiti lično u prostorijama Turističke organizacije Gračanice, koje se nalaze u ulici Cara Lazara (Tržni centar – III sprat), svakog dana od 9 do 15 časova.

Fotografije dostavljene tokom javnog poziva biće u konkurenciji za izbor „Najlepše fotografije opštine Gračanice u 2022. godini“. Na kraju konkursa, stručna komisija i glasovi sa drštvenih mreža će  odlučiti za najlepše tri fotografije, koje će osvojiti nagrade.

Radovi dostavljeni organizatoru radi učešća na konkursu se ne vraćaju, autori ustupaju svoje fotografije na korištenje Turističkoj organizaciji Gračanice i odriču se prava na bilo kakvu finansijsku ili drugu naknadu.

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: