fbpx

Gračanica: Norveški demineri pronašli kasetnu bombu i minu, u 13.00 časova uništavanje eksplozivnih naprava

Место где су пронађене експлозивне направе Фото: Грачаница онлајн

Na lokaciji Zelenika iznad Gračanice pronađena je kasetna bomba i ekspozivna naprava. Tim norveških deminera (Norwegian people`s aid) obaviće u 13.00 časova uništavanje eksplozivnih naprava, saopšteno je iz opštine Gračanica.

Ekpertski tim norveških deminera obaviće u toku dana kontrolisanu ekploziju kasetne bombe i još jedne ekspolzivne naprave koja je pronađena na lokalitetu Zelenika iznad Gračanice o čemu je obavešten lokalni savet opštine Gračanica.

„Obaveštavamo meštane da će se u toku dana čuti dve kontrolisane eksplozije i da nema razloga za uznemirenje i paniku“, potvrđeno nam je iz Lokalnog saveta.

Foto: Gračanica onlajn

Predsednica Lokalnog saveta za javnu bezbednost za Kišnicu, Sušicu i Badovac Snežana Jovanović zatražila je od predstavnika KFOR-a da tim norveških deminera istraži i lokalitet Kišnice, posebno kasetne bombe na tom području i krstareće rakete Tomahavk.

Na lokalitetu Zelenika iznad Gračanice do 1999. godine nalazili su se magacini Vojske Jugoslavije. Objekti su više puta bombardovani od strane NATO bombardera.

Norwegian people`s aid (NPA) je politički nezavisna organizacija zasnovana na članstvu koja radi u Norveškoj, kao i u više od 30 zemalja širom sveta. Osnovana 1939. godine kao humanitarna solidarnostna organizacija radničkog pokreta, NPA ima za cilj poboljšanje uslova života ljudi i stvaranje demokratskog, pravednog i bezbednog društva. NPA pokriva tri ključne oblasti: protivminsko delovanje, razoružanje i razvoj i humanitarnu pomoć.

Izvor: Riznica.net, Gračanica onlajn
%d bloggers like this: