fbpx

Gračanica: Dom kulture organizuje grnčarsku radionicu za decu

Dom kulture „Gračanica“ organizuje grnčarsku radionicu za decu „Vredne ruke“ i poziva decu uzrasta od 7-12 godina da se prijave za učešće. Broj dece biće ograničen, saopšteno je iz Doma kulture.

Kako se navodi, deca će na ovoj radionici imati priliku da učestvuju u procesu rada i izrade umetničkih  predmete od gline, te će oprobati svoja umeća i razvijati veštine.

Radionice će početi od 02.10.2022., ukupno 8 radionica (2 radionice nedeljno) i sastojaće se iz praktičnog, teorijskog dela, kao i rada po grupama.

Starija grupa urasta 11 i 12 godina počinje u 10:30 časova, a malađa grupa urasta od 7 – 10 godina počinje sa radom u 13 časova.

Radionice će se održavati u biblioteci Doma kulture „Gračanica“, a predavač će biti primenjeni umetnik grnčar Dobrivoje Furunović.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na telefon 038/ 65- 488 ili doći lično u prostorije Doma kulture „Gračanica“ kod Dragane Đokić od 09 -14 časova.

Cilj ovoj projekta je da obezbedi interaktivno, zanimljivo, neformalno obrazovanje i kvalitetno provedeno slobodno vreme. Nakon završene radionice biće organizovana izložba radova.

Pokrovitelj grnčarske radionice „Vredne ruke“ je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Ana Marković
%d bloggers like this: