fbpx

Kancelarija za KiM: Položen kamen temeljac za izgradnju kuće Pirićima u Vrbovcu

Фото: Канцеларија за КиМ

U Vrbovcu je danas položen kamen temeljac za gradnju nove porodične kuće za porodicu Marka i Jelene Pirić koji godinama nakon raseljeništva žive kao podstanari. Sredstva je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pirići su od 1999. godine raseljeni iz Vitine u Vrbovac i sada će, nakon dve decenije, rešiti stambeno pitanje, navodi se u saopštenju Kancelarija za KiM.

Marko i Jelena Pirić već imaju ćerkicu, a njihova porodica uskoro će biti bogatija za još jednog člana, s obzirom na činjenicu da Jelena svakog dana očekuje porođaj.

Kamen temeljac za novu kuću položio je predsednik Privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić koji je istakao da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku.

“Zahvaljujući pomoći i razumevanju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića, obezbeđena su sredstva za izgradnju kuće za porodicu Marka Pirića, koja je više od dve decenije živeli kao podstanari u ovom selu. Uskoro očekuju i prinovu, pa će u novoj kući biti i brojčano jači”, rekao je Nikolić.

On je naglasio da se ovakvim projektima i politikom Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, pospešuje ostanak i opstanak Srba na Kosovu i Metohiju.

Veliku zahvalnost iskazao je i Marko, glava porodice Pirić, koji je rekao da će im novi krov nad glavnom mnogo značiti.

“Od 1999. godine smo izbeglice i plaćali smo kiriju tako da će nam nova kuća mnogo značiti. Prethodnih godina smo uspeli da uštedimo malo novca i da kupimo plac na kojem će nam izgraditi kuću što će značiti i jedan novi početak za našu porodicu”, rekao je Marko i zahvalio Kancelariji za KiM i svima onima koji su pomogli da on i njegova porodica dobiju novu kuću.

Pirić je naglasio da je ovo samo još jedan razlog da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: