fbpx

Ljiljana Šubarić posetila porodicu Rašić iz Dobrotina: Sredićemo im kuću i obezbediti posao Milošu Rašiću

Шубарић у посети породици Рашић; Фото: А. Марковић

Nakon objave priče o porodici Rašić iz Dobrotina i teškim uslovima u kojima žive, predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić je sa svojim saradnicima i predsednikom Privremenog organa opštine Lipljan, Milanom Joksimovićem, obišla ovu porodicu i obećala im pomoć u vidu sanacije krova, ali i zaposlenje Milošu Rašiću.

Miloš Rašić (34), sa majkom Divnom (73) živi u oronuloj kući, na kojoj krov prokišnjava, a jedino primanje koje imaju je majčina minimalna penzija od 15.000 dinara. Miloš je godinama živeo od rada na građevini, ali se 2019. godine razboleo, operisao je tumor i od tada nije u mogućnosti da radi teže fizičke poslove.

Šubarić u poseti porodici Rašić; Foto: A. Marković

„Danas smo došli u Dobrotin da obiđemo porodicu Rašić, odnosno, Miloša Rašića i njegovu majku i da vidimo sa kojim se problemima suočavaju. Miloš Rašić je pre nekih desetak dana dolazio u opštinu Gračanica, ja sam sa njim porazgovarala o njegovim problemima i predočila mu na koji način možemo da mu izađemo u susret. Obećali smo mu materijal za krov i sanaciju krova i obećali smo da prvi konkurs koji bude u opštini Gračanici, da će biti primljen na posao“, poručila je danas predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić tokom obilaska kuće porodice Rašić.

Šubarić u poseti porodici Rašić; Foto: A. Marković

Predstavnici lokalnih vlasti su pored sanacije krova i zaposlenja, obećali porodici Rašić i pomoć u obezbeđivanju ogreva za zimu, a za sada su mu doneli simboličnu pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicima.

Šubarić u poseti porodici Rašić; Foto: A. Marković

—————————————————————————————————————————–

Osim svih problema koje ima, Miloš Rašić posebno žali što nema ni toliko novca da urami ikonu Presvete Bogorodice koju je dobio na dar od monahinja manastira  Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici, kada je pre više godina popravljao zvonik ove svetinje. Gradonačelnica Gračanice je obećala da će je uramiti za njega, što je za Miloša bilo posebno emotivno.

—————————————————————————————————————————–

Šubarić u poseti porodici Rašić; Foto: A. Marković

Portal Gračanica Onlajn će pratiti da li će opštinski čelnici ispuniti obećanje, a ujedno pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Milošu i njegovoj majci.

Ana Marković
%d bloggers like this: