fbpx

Svećlja na srpskom: Posle 31. oktobra vozila sa „nelegalnim tablicama“ neće moći da se kreću na Kosovu

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svećlja pozvao je večeras na srpskom jeziku građane na severu Kosova da preregistruju automobile sa registarskim oznakama gradova centralne Srbije u „RKS“ uz napomenu da posle 31. oktobra vozila sa „nelegalnim tablicama“ neće moći da se kreću na Kosovu.

„Dvomesečni proces koji se završava 31. oktobra poslednja je šansa za sve vlasnike koji poseduju vozila sa nelegalnim tablicama da se vrate na RKS tablice“, poručio je Svećlja dodajući da proces nudi velike pogodnosti.

„Počev od registracije vozila starijih od 10 godina kao i izuzeća od carinske takse, administrativne takse u Centru za registraciju vozila, takse za registarske tablice i naknade za opremanje sa sertifikatom o registraciji vozila“.

Svećlja je napomenuo zalagnje za uspešan završetak procesa preregistracije.

„Pozivamo vas da ovu priliku iskoristite bez gubljenja vremena. Nakon ovog datuma vozila sa nelegalnim tablicama neće moći da saobraćaju na teritoriji Republike Kosovo kao ni na graničnim prelazima“, kazaoje Svećlja.

Podsetimo da je i kosovski premijer Aljbin Kurti u više navrata na srpskom jeziku pozvao građane na severu Kosova da preregistruju svoje automobile, a prema podacima portala Kallxo, do sada je samo devet automobila preregistrovano.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: