fbpx

Kancelarija za KiM: Stoti incident prema Srbima, stanje povređenog stabilno

Рањени Љубомир Мирић Фото: Канцеларија за КиМ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je sinoć u Gračanici upucan Srbin Ljubomir Mirić (55). On je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine sinoć oko 23.00 časa primljen u KBC Priština sa sedištem u Gračanici. Stanje povređenog je sada stabilno i nije životno ugrožen.

Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak, navode iz Kancelarije za KiM.

Od početka ove godine ovo je ukupno stoti incident prema Srbima na KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšeen i adekvatno sankcionisan.

“Prema rečima samog oštećenog, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije. Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih”, navode iz Kancelarije za Ki, dodajući da  su izlivi nasilja na KiM “nesumljivo posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu”.

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: