fbpx

Petković: Za mesec dana jednocifren broj preregistrovanih vozila

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

“Sa svakim novim video spotom koji objave Aljbin Kurti ili njegov posilni Dželjalj Svečlja, Srbi na Kosovu i Metohiji odlučniji su i čvršći u nameri da se neće odreći svojih legalnih i legitimnih registarskih oznaka koje izdaje država Srbija”, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Tablice KM ne mogu biti nezakonite, ističe Petković, jer ih, kako navodi, izdaju organi Republike Srbije u skladu sa svim zakonskim procedurama na svojoj teritoriji i prihvaćene su svuda u svetu.

“Ono što je nezakonito jeste ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine, gradnja ilegalnih ROSU baza na severu pokrajine i odbijanje da skoro deset godina formiraju Zajednicu srpskih opština, što je obaveza koju su preuzeli u Briselu”, saopštio je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističe da o efektu Kurtijevih i Svečljinih spotova najbolje govori činjenica da je za mesec dana jednocifren broj preregistrovanih vozila sa srpskim registarskim tablicama, od čega je, kako navodi, svega dvoje Srba sa severa KiM.

“To jasno govori da nikakve video poruke i pretnje Kurtija i Svečlje zajedno ne mogu da zastraše Srbe na KiM, jer im niko ne može oduzeti pravo da budu građani Srbije koji neće da žive u Kurtijevoj tzv. Državi”, zaključio je Petković.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: