fbpx

Kancelarija za KiM: Oskrnavljen spomenik u Klokotu

Фото: Канцеларија за КиМ

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ova porodična grobnica podignuta je 2008. godine a pokojnik sahranjen 2018, navode iz Kancelarije za KiM. Prema sumnji sinova, a na osnovu oštećenja, spomenik je slomljen krampom.

“Ovo je nažalost novi u nizu slučajeva da se srpski spomenici, humke i krstovi skrnave širom Kosova i Metohije, kao i na samom groblju u Klokotu”, navode iz Kancelarije za KiM, i dodaju:

“Očigledno je da albanskim esktremistima nije dovoljno da gotovo svakodnevno napadaju srpski narod i njihovu imovinu sa ciljem da ih obeshrabre u nameri da ostanu na svojim ognjištima, već ni mrtvim Srbima ne daju da počivaju u miru”.

Iz Kancelarije za KiM ističu da ovaj anticivilizacijski čin “najjasnije oslikava antisrpsku histeriju i mržnju prema našem narodu na prostoru KiM, čiji su kreatori prištinski političari koji ni jedan incident prema Srbima nisu osudili”.

“Međunarodne organizacije i institucije više ne smeju da zatvaraju oči pred ovakvim vandalskim činovima, jer su oni i velika sramota i na njihovom obrazu i anticivilizacijske tekovine u 21. veku u srcu Evrope. Zato Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinioci ovog nedela hitno pronađu, a međunarodne misije da deluju u okviru svog mandata i obezbede prekopotrebnu zaštitu srpskom narodu na KiM”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: