fbpx

Opština Gračanica: Pokrenut postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinskog zemljišta

Љиљана Шубарић Фото: В.Ћуп

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić saopštila je da je danas uvažavajući na prvom mestu interese našeg naroda sa teritorije opštine Gračanica, zajedno sa odbornicima Skupštine opštine pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine donete na petoj vanrednoj sednici Skupštine opštine 28. septembra 2022. godine.

Kako se navodi, na osnovu nadležnosti proisteklih iz Statuta Opštine Gračanica, a na zahtev više od 1/3 odbornika Skupštine opštine Gračanica, ukidanje ove odluke biće uvršteno na dnevni red sledeće sednice Skupštine opštine.

“S tim u vezi, o ovoj temi prethodno sam održala konsultacije sa predsedavajućim Skupštine opštine i odbornicima. Iako i dalje smatramo da je odluka od 28. septembra bila opravdana i da su postojali valjani razlozi za njeno donošenje, ne želimo da bilo kojim potezom damo prostor izbledelim i potrošenim političarima da zarad svojih političkih interesa zloupotrebljavaju i pokušaju da manipulišu našim narodom u Gračanici”, navedeno je u saopštenju.

Dalje se dodaje da je u Gračanici pre svega potrebno jedinstvo i sabornost da prebrodimo sve izazove i nedaće koje su pred nama i uvek ćemo se u donošenju odluka rukovoditi interesima naroda, koji najbolje zna ko radi u njegovom interesu.

“Zato ne želimo da dozvolimo da iko zloupotrebljava naš narod i to koristi za napad na Srpsku listu i državu Srbiju koji se jedini bore za naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, a sloga i jedinstvo su naše najveće vrednosti”, zaključuje se u saopštenju predsednice opštine Gračanica.

Ana Marković
%d bloggers like this: