fbpx

Kosovski MUP: Od sutra opomene, od 21. novembra kazne, a pogodnosti za preregistraciju do 31. marta

Фото: Радио Контакт Плус

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se od sutra kreće sa „merama opomene“ za sve vlasnike vozila sa registarskim tablicama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, te da će svi vozači moći da iskoristite olakšice za preregistraciju vozila do 31. marta 2023. godine.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova navode da se proces preregistracije nastavlja do 21. aprila 2023. godine.

“Poštovani građani, vi ćete moći da iskoristite olakšice za registraciju vozila iz nelegalnih registarskih tablica na registarske tablice RKS, uključujući: carinsku taksu, administrativnu taksu u Centru za registraciju vozila, taksu za registarske tablice i taksu za izdavanje Uverenja o registraciji vozila. Vaša motorna vozila možete registrovati u bilo kom centru za registraciju, bez obzira na prebivalište ili mesto boravka”, navode iz kosovskog MUP-a.

U saopštenju se dodaje da će novom odlukom od 1. novembra “svim vlasnicima vozila koji se kreću sa nelegalnim registarskim tablicama biće izrečena mera ukora, uz zahtev da se isti upućuju u Centar za registraciju vozila radi registracije vozila na registarske tablice RKS”.

Dalje se dodaje da će se od 21. novembra do 21. januara svim vlasnicima vozila koji se sa pomenutim tablicama budu kretala na Kosovu izricati novčane kazne u iznosu od 150 evra, a od 21. januara vlasnici vozila sa registarskim tablicama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, “za ulazak i kretanje na teritoriji Republike Kosovo, treba da budu opremljeni probnim registarskim tablicama, sa pravom registracije na registarske tablice RKS sa predviđanim olakšicama”.

“Od 31. marta do 21. aprila 2023. godine, omogućiće se registracija vozila sa registarskim tablicama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, na registarske tablice RKS, ali ista neće moći da koriste ponuđene olakšice od ovog datuma, navode iz MUP-a, dodajući da nakon 21. aprila neće biti dozvoljen ulazak ili kretanje motornih vozila sa pomenutim registarskim oznakama.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova su još jednom pozvali građane da preregistruju automobile.

“Želimo da uverimo sve građane Republike Kosovo da ovaj proces ima za cilj primenu zakonitosti u našoj državi, povećanje bezbednosti saobraćaja i da nije usmeren ni na jednu određenu etničku grupu”, navodi se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: