fbpx

Vojska Srbije oborila dron u širem rejonu Kopaonika

Илустрација Фото: Pixabay

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da su jedinice Vojske Srbije oborile u popodnevnim satima komericijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški. Dron je oboren u blizini vojnih objekata u Raški.

U saopštenju se navodi da u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata.

„Jedinice Vojske Srbije su danas u popodnevnim časovima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški. Dron je oboren primenom mera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška“, navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da će Vojska Srbije i dalje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta, obarati sve bespilotne letelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je ranije da je više bespilotnih letelica nadletalo linijiu administrativnog prelaza Srbije i Kosova i Metohije, ali da je bilo i povremenih ulaza na teritoriju centralne Srbije, kao i da su letelice dolazile sa teritorije pokrajine Kosova i Metohije.

Ana Marković
%d bloggers like this: