fbpx

Srpska lista predlaže napuštanje kosovskih institucija; Sastanak u subotu

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Српска листа

Imajući u vidu najnoviju sramnu, nelegalnu i antisrpsku odluku Prištine kojom je suspendovan  direktor Regionalne direkcije Sever gospodin Nenad Đurić, jer je odbio da svojim sugrađanima izdaje opomene jer poseduju legalne KM registarske oznake, a što su rukovodstvo Srpske liste i svi gradonačelnici sa severa juče pozdravili i podržali, želim da obavestim javnost da sam za subotu zakazao hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije na kome ću im predložiti da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu, počev od mene lično, pa  i iz lokalnih samouprava, tužilaštva, suda, policije, i svih ostalih organa, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Rakić navodi da imajući u vidu sve pritiske kojima je izložen naš narod i svi ponosni Srbi koji ne pristaju da budu dekor Prištine potrebno je da u saradnji sa našom državom Srbijom jačamo i gradimo srpske institucije na ovim prostorima.

“Gospodina Đurića, su na poziciju direktora  Regionalne direkcije Sever birali Srbi i četiri gradonačelnika sa severa, i Priština nema nikakvo pravo da preduzima bilo kakve sankcije prema njemu”, istakao je Rakić.

On je dodao da su svi Srbi ušli u kosovske institucije jer je to bio deo Briselskog sporazuma, „imajući u vidu da Priština ne poštuje potpisano, jasno je da mi nemamo šta da tražimo u tim institucijama jer je očigledno da Priština bez ikakvih posledica krši svaki od potpisanih sporazuma“.

“Ujedno želimo da poručimo, da mi, politički predstavnici srpskog naroda, nećemo dozvoliti da se napadamo mi i naš narod, i da nemo posmatramo kako Priština sprovodi teror nad našim građanima”, zaključio je Rakić.

Podsetimo, nakon što je juče Regionalni direktor policije Mitrovica Sever Nenad Đurić izjavio da policajci ovog regiona neće sprovoditi odluku kosovske vlade o uručivanju opomena vozačima koji koriste srpske registarske tablice gradova na Kosovu, na preporuku Policijskog inspektorata Kosova danas je suspendovan.

Ana Marković
%d bloggers like this: