Kišnica: Na kuću Trajkovića bačen molotovljev koktel

Фото: Ј. Трајковић

Na porodičnu kuću Trajkovića u Kišnici bačen je molotovljev koktel, saznaje Gračanica onlajn. Kosovska policija trenutno vrši uviđaj.

Kako saznajemo, nema povređenih.

Kako je za naš portal potvrdila Jelena Trajković, oko 20.00 časova čula zviždanje i kada je izašla da pogleda šta je u pitanju na njihovu kuću bačen je molotovljev koktel.

Trajkovićeva je u petom mesecu trudnoće i vidno je uznemirena za bezbednost trogodišnjeg sina.

Kosovska policija vrši uviđaj
Foto: A. Marković

Policija Kosova trenutno vrši uviđaj, ističe Trajkovićeva, a čekaju se i forenzičarske ekipe. Istragom će se utvrditi da li je bačen jedan ili više koktela.

Jedan od članova porodice Trajković, Miodrag, ističe da koktel samo zahvaljujući drveću nije pao na kuću, te da su tako izbegnute ozbiljnije posledice. Ističe da su poruke jasne.

„Desio se još jedan u nizu napada koji doživljava ova porodica, sada je mrak pa ne možete da vidite odakle je napad došao. Tu je određena grupa kojima se ne dopada što je ovde ostalo još nekoliko kuća Srba, ne žele da ostanemo tu i sada koriste poziciju ovog igrališta, koje je Opština napravila, odakle stalno doživljavamo napade od tih pojedinaca“, rekao je Trajković, dodajući:

„Okupe se i počnu sa provokacijama, ali večeras je upotrebljen molotovljev koktel, mada nije bio stručan, ali pošto je ulica pokrivena kamerama, oni to veom dobro znaju i koriste prostor koji nije pokriven kamerama“, kazao je Trajković.

Predsedavajuća lokalnog Odbora za bezbednost Kišnice, Sušice i Badovca Snežana Jovanović istakla je da je vreme da policija počne adekvatno da reaguje.

„Moja dužnost je da brinem o svojim komšijama zajedno sa svim članovima, ali ujedno sam, pre svega, meštanka Kišnice i ono što mogu da kažem da ovo nije neko varvarsko ponašanje, ovo je terorizam, ovo je puki i čist terorizam i vreme je da se policijske snage probude i da nađu sve počinioce, ne samo za ovaj incident koji se desio, odnosno teroristički čin, nego i za sve ostale koji su se dešavali unazad nekoliko godina“, rekla je Jovanovićeva.

Foto: A. Marković

Porodicu Trajković obišli su predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, potpredsednik Milan Joksimović i predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić.

„Nakon veličanstvenog skupa u Mitrovici gde su svi govornici pozivali na mir i stabilnost, toleranciji, odgovor Albanaca jeste bacanje molotvljevog koktela. Nije ovo samo pokušaj zastrašivanja, ovo je pokušaj povređivanja, i možemo slobodno reći pokušaj ubistva. Posle svih incidenata ovo je prevršilo svaku meru. Najoštrije osuđujem ovaj čin. Ovde je trudna žena, malo dete, doživel su veliki stres. Pozivim međunarodnu zajednicu da regauju i da pronađu počinioce i strogo ih kazne“, rekla je Šubarić.

Foto: A. Marković

Ovo nije prvi napad na porodicu Trajković. Novembra meseca 2020. godine Jelenin suprug, Zoran Trajković, napadnut je od strane osmorice Albanaca, a juna meseca ispisan je grafit „UČK“ na ogradi njihovog placa.

 

Milena Maksimović