fbpx

KP prihvatila ostavke 80 srpskih policajaca, postupak se nastavlja

Косовски полицајци са севера који су поднели оставке Фото: В. Ћуп

Kosovska policija prihvatila je ostavke 80 srpskih policijskih službenika sa severa Kosova. Postupak prihvatanja ostavki i donošenja rešenja o istim se nastavlja, navode iz Policije Kosova.

Nakon što su srpski policajci i policijski službenici sa severa podneli ostavke, u toku je prihvatanje istih, saopšteno je iz Policije Kosova usled, kako su naveli, velikog interesovanja medija.

“Pozivajući se na analizu ostavki iz PK-a i zvaničnih informacija dobijenih od strane Policijskog Inspektorata Kosova (IPK), u vezi sa otvorenim krivičnim i/ili administrativnim predmetima u procesu, utvrđeno je da je za osamdeset (80) službenika koji se nalaze na spisku obaveštenja o ostavkama, prihvaćena ostavka. Takodje nastavljen je postupak obaveštavanja o prihvatanju ostavke i donošenja rešenja o ostavci”, navode iz Policije Kosova.

Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je juče da se Srbi koji su napustili kosovske institucije u iste mogu vratiti isključivo putem konkursa.

Podsetimo, nakon odluke Kosovske policije da suspenduje Regionalnog direktora policije Mitrovica Sever Nenada Đurića, Srbi sa severa su odlučili da izađu iz kosovskih institucija, a ostavke je podnelo 578 policijskih službenika sa severa.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: