fbpx

Priština: Protest zbog ubistva trudnice

Фото: Економија онлајн

Veliki broj građana protestovao je danas u Prištini nakon ubistva trudnice. Uz parole “Ostavka nije dovoljna”, “Policija ima krvi na rukama”, “Privatni i javni prostori su nebezbedni”… okupljeni su pozvali na ostavke odgovornih, jer uprkos prijavi nasilja, život žene nije sačuvan.

Tridesetpetogoodišnju trudnicu ubio je sinoć, kako se sumnja, bivši suprug ispred Ginekološke klinike u Kliničko-bolničkom centru u Prištini. Osumnjičeni je u bekstvu.

Veliki broj građana Prištine odlučio se nakon tragičnog događaja na protest, jer je uprkos što je žena prijavljivala nasilje i imala nalog za zaštitu, ona ubijena.

Uz parole “Ostavka nije dovoljna”, “Policija ima krvi na rukama”, “Privatni i javni prostori su nebezbedni”… demonstranti su pozvali na ostavke odgovornih.

Građani su ispred Vlade Kosova zapalili vatru.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja zatražio je od Policijskog inspektorata da započne istragu o radu, postupanju i nečinjenju svih policijskih službenika koji su bili uključeni u tretman slučaja trudnice.

Ministarka pravde Kosova Aljbuljena Hadžiu je upozorila da će ukoliko se dokaže da je bilo propusta u institucijama u slučaju trudnice odgovorni snositi krivičnu odgovornost.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: