fbpx

Ubistvo trudnice u Prištini, najavljen protest za 16.00 časova

Илустрација Фото: Pixabay

Juče, oko 18.00 časova, ispred Ginekološke klinike, u dvorištu Kliničko-univerzitetskog centra Kosova, ubijena je žena. Kolektiv za feminističku misao i akciju održaće danas u 16.00 časova na Trgu u Prištini protest tražeći da se ubistva žena koje su izvršili muškarci tretiraju kao vanredna situacija na Kosovu.

Prema rečima nadležnih, žrtva je imala 35 godina i bila je u 41. nedelji trudnoće.

„Žene jednu po jednu ubijaju na Kosovu, u njihovim domovima, u bolnicama i na ulici od strane muževa, članova porodica i poznanika. Lopatama i mecima i na najstrašniji način muškarci oduzimaju živote ženama“, saopšteno je na Fejsbuk stranici KFMA-a uz najavu da će danas u Prištini biti održan protest.

Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio da je ova tragedija neprihvatljiva i nepodnošljiva, ali i da će „neprijatelji“ Kosova reći „dva Albanca manje“.

„Dva anđela na prljavom nebu. Okrutno ubistvo. Ubijena je žena, ubio ju je muž. U dvorištu bolnice, gde ljudi treba da se leče. U dvorištu Ginekološke klinike. Ugašen je život koji je donosio drugi život. Žena je bila trudna, imala je oko 35 godina, ni na pola života. A dete koje je trebalo da rodi nije ni započelo život. Okrutni ubica. Čovek je pucao u ženu koju bi trebalo da zaštiti“, istakao je on.

Da je u pitanju monstruozan čin slažu se i ostali političari sa Kosova.

Milena Maksimović

 

 

%d bloggers like this: