fbpx

Počela isplata zarada građanima na severu koji su napustili kosovske institucije

Фото: Канцеларија за КиМ

U četiri opštine na severu Kosova i Merohije danas je počela isplata zarada svim građanima koji su nakon 5. novembra napustili prištinske institucije severno od Ibra, saopštila je Kancelarija za KiM, uz napomenu da je reč o zaradama, koje će biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.

Iz Kancelarije za KiM navode da se na ovaj način u potpunosti realizuje obećanje koje je dao predsednik Aleksandar Vučić da će svima koji su početkom novembra napustili prištinske institucije na severu KiM, država Srbija pomoći.

„Građani koji su napustili prištinske institucije na severu KiM potpisali su 17. novembra ugovore sa državom Srbijom preko Kancelarije za KiM, od danas mogu da podignu svoja prva sredstva zarade, koja se već nalaze na njihovim privatnim bankarskim računima“, podsećaju iz Kancelariej za KiM.

Kao što je Kancelarija za Kosovo i Metohiju navela, svi građani koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, uključujući penziono i zdravstvno osiguranje.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: