fbpx

Orahovac: Započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta dveju škola

Фото: Канцеларија за КиМ

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i Gimnazija „Orahovac“, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju iz čijih se sredstava radovi i finasiraju.

Pored popločavanja, koje će biti završeno do kraja nedelje, planirani su i radovi na obnovi fasade, sređivanje ograde i postavka novog mobilijara, uz montiranje i novog koša za košarku, navode iz Kancelarije za KiM.

„Ovo je jedina srpska škola u Orahovcu, a gimnaziju pohađaju i deca iz Velike Hoče. Zgrada nekadašnjeg Doma kulture je nakon rata 1999. godine preuređena u školu, a danas u ovom objektu nastavu pohađa 43 učenika osnovne i devet učenika srednje škole“, ističu iz Kancelarije za KiM.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Jelena Stojković, istakla je da će đaci zahvaljujući ovoj rekontrukciji imati na raspolaganju i teren za sportske aktivnosti.

„Osim što će vizuelno dvorište škole izgledati mnogo lepše, rekonstrukcijom školskog platoa poboljšaće se i osigurati bezbedan pristup školskoj zgradi, kako učenika tako i vozila koja dopremaju ogrevni materijal i školsku opremu. Osim toga, naši đaci će taj prostor moći da koriste i za sportske aktivnosti“, kazala je Stojković.

Ona dodaje i da su ulaganja Kancelarije za KiM u infratrukturu izuzetno važna, a posebno značajna za naše mlade koji žive u enklavama.

„Naši projekti su posebno važni za mlade koji žive u enklavama jer oni odrastaju u specifičnijim uslovima od svojih vršnjaka koji žive u drugim delovima Srbije i zbog toga se trudimo da im, dodatnim ulaganjima, oplemenimo uslove“, zaključila je Stojković.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: