fbpx

Radoš Petrović priveden pre početka nemira u Zvečanu, video Gračanice onlajn

Pregledom snimaka iz video materijala koji je ekipa Gračanice onlajn snimila u ponedeljak, 29. maja, kada je protest u Zvečanu eskalirao, vidi se da je Radoš Petrović, kome je zajedno sa Dušanom Obrenovićem Osnovni sud u Prištini odredio pritvor od 30 dana, iza kordona Kfor-a bio uvučen pre početka nereda.

Prethodno je i RTV Kim objavio snimke na kojima se vidi da se jasno vidi da Petrović I Obrenović u neredu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno – privedeni.

Advokat Vasić: Snimak ću dostaviti Specijalnom tužilaštvu

“Ovim snimkom, kao i brojnim drugim, bez sumnje je utvrđeno, da je gospodin Petrović priveden od strane KFOR-a mnogo pre nego što si neredi počeli. Snimke ću dostaviti Specijalnom tužilaštvu uz zahtev sudu za oslobađanje mog branjenika”, kazao je za Gračanicu onlajn advokat Radoša Petrovića, Dejan A. Vasić.

Video je prosleđen i drugim medijima sa kojima Gračanica onlajn sarađuje (Tv Prva iz Beograda).

Advokat Obrenovića: To je ono o čemu smo ukazivali sudu

Na snimku koji je Rtv Kim ranije objavio vidi se da pored Radoša Petrovića mirno sedi i Dušan Obrenović.

Advokat Dušana Obrenovića, Predrag Miljković, ističe da je to pokušao da dokaže sudu.

„To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestvovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika KFOR-a“, rekao je Miljković dodajući da će danas proslediti fotografije i snimke sudu i tužilaštvu.

Video RTV Kim

Milena Maksimović
%d bloggers like this: